Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2011 11:08 - Тайните места на света
Автор: mominasylza Категория: Други   
Прочетен: 3950 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 26.07.2011 11:10


Благодарение на по-ниските цени  за пътуване със самолет много повече хора, пътуват по света. Във интернет си разказваме, и обменяме информация за всички онези почти забравени от Бога места или толкова недостаъпни,че са обвити в мистерия!. Към днешна дата почти няма бели петна по картата или поне такива места които да не са посетени от Човека.. Въпреки това, все още има такива, където никога досега простосмъртен турист не е стъпвал.Ето ги и тях.

1.  Върхът на планината Кайлаш/Kailash/

Къде се намира?– Във Хималайските планини в Тибет
Защо не може д а бъде посетен?–Според легендата, там се намира хиндуисткият бог Шива в състояние на постоянна медитация .Това  място е също толкова свещенно и за самите будисти.Те вярват че там, на върха живее Буда Demchok ,които в тяхната религия е отговорен за късмета и щастието.Заради тези важни религиозни особенности и значения,върхът на тази планина е табу не само з а планинари и катерачи.От 2001 година  китайското правителство дори наложи забрана за официални посещения.
image



2.Остров  Niihau

Къде се намира?–Хавай,САЩ

Защо не може да бъде  посетен?–Ниихау е частна собственост от 1864 г., на семейство Робинсън, което тя купи по това време  за около  десет хиляди долара. За да се запази уникалното биоразнообразие и да се запази оригиналният Хавайски начин на живот,  острова не е достъпен за туристи. От  местнитекоито наброяват около 200 души, все още са без електричество. Нямат пари в обращение. Алкохол и цигари не се допускат . Който има дългове, плаща с черупки. С хеликоптер можете да се разхождате из острова,на  някои се разрешава  да кацнат на главния плаж. Въпреки това, е строго забранено да се доближават до местните жители. Оттук и прозвището "Забранения остров"

image




3.Остров Povegila!
Къде се намира? –В лагуната на Венеция, Италия
Защо не може да бъде посещаван?
Преплитат се  около  този остров който се намира южно от Венеция,доста митове и легенди.В началото на 19-ти Век, островът е бил използван като изгнанническо место за жертвите на чумата. По същото време е била построена и болница . Той бе затворен преди няколко  десетилетия , защото се предполага че лекуващите лекари са  правили  особенни  експерименти върху пациентите си. Съмненията са з амасови гробове на същите тези хора,с които са експериментирали,и че техните духове се разхождат неспокойни ,все още из този прокълнат остров. Някои хора даже твърдят че продължавта да чуват крясъци и шепнене на гласове. Достъпът до острова е забранен и трябва доста голям подкуп да дадете на някой гондолиер
за да ви приближи до острова.
image




4.
Area 51–кой не я знае? Кой не е чувал за нея?
Къде се намира? В Невада, САЩ
Защо не могже да бъде посещавана?
Area 51 е една от най тайните военни  бази за  изследване,за разработване и изпитание на въздухоплавателни средства. Военната зона е охранявана от войници, които дори имат разрешение за да я предпазят от натрапници, ако е необходимо със силата на оръжието. Дали някога са се разбили в околностите НЛО и са били след това там разтоварени– най-вероятно никога няма да узнаем.image





5. Църквата на Св. Богородица от Сион
Къде се  намира?В Аксум, Етиопия
Защо не може да бъде посещавана?
Св. Богородица от Сион не е обикновена църква. Според легендата тук е заровен един от най-важните библейски Артефакти:– Кивотът/ковчега/ на Завета. Според преданието,Кивотът съдържа десетте оригинални Мойсееви плочки със написаните Божии заповеди на тях,. Само избрани монаси имат право да пазят "ковчега".На  никого другиго не е позволено да бди над него. Тъй като това е  строго охранявана тайна, все още не е ясно дали това са слухове или е истина.

image


   



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mominasylza
Категория: Други
Прочетен: 462098
Постинги: 122
Коментари: 356
Гласове: 821
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930