Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2010 23:53 - Скриват истинските мащаби на ПЕТРОЛНАТА МЕГАКАТАСТРОФА. Животът на Земята е в опасност!!!
Автор: mominasylza Категория: Други   
Прочетен: 1913 Коментари: 4 Гласове:
5



Скриват истинските мащаби на петролната мегакатастрофа. Животът на Земята е в опасност!+ фото imageimageСпоред информацията получена от източници в инженерните войски и  щатската Федерална агенция за управление на извънредни ситуации (FEMA) и на околната среда на администрацията на Флорида,  Белия дом, Обама и компанията British Petroleum (BP), инвестирала в кампанията на Барак Обама през 2008 г.  71 000 долара – което е повече отколкото при  Джон Маккейн и Хилъри Клинтън – крият мащабите на замърсяването в  Мексиканския залив от вулканично ниво при бедствия и снижават нивото на отговорност на BP за щетите, нанесени при тази мегакатастрофа.

Обама, основните ръководители на Белия дом и министърът на вътрешните работи Кен Саласар, заедно с главния директор на BP Тони Хейуърд разработват законопроект, според който пределно допустимите претенции за нанесените щети от нефтения разлив, ще се увеличат от 75 милиона долара на десет милиарда.

 

Но федерални и местни източници съобщават, че стойността на щетите от бедствието може да достигне най-малко един трилион долара. Наблюдателите, критично отнасящи се към бъдеща сделка между Обама и Хейуърд казват, че 10 милиарда в сравнение със загуба в трилиони – това е капка в морето.

 

А ако национализират BP, нейните активи, които  са на стойност близо един трилион долара, напълно покриват тези загуби.

 

В някои властови структури, включително FEMA, се говори за необходимостта да се национализира BP за компенсиране на загубите на тези, които в крайна сметка страдат от най- ужасната петролна катастрофа в човешката история.

image

Попадането на суров петрол в устията на реките, по-специално в богатия на стриди залив Апалачикола (Флорида), индустрията за морски дарове ще бъде доведена до катастрофа.

image

Все пак най-много са заплашени намиращите се във Флорида блата Евърглейдис, а експерти на федерално и местно ниво се страхуват, че в случай на неспиращо изригване на нефт от дъното на залива те ще се превърнат в „мъртва зона“.

 

Има също опасения, че разливите ще бъдат подхванати от Гълфстрийм и разпространени по източното крайбрежие на САЩ, замърсявайки брега и устията на реките, по-специално Чесапикския залив и в крайна сметка – и богатата на риба Голяма Нюфаундлендска банка.

 

Също така научихме, че през следващите дни, големи катастрофи, свързани с петролния вулкан ще засегнат 36 урбанизирани зони, разположени по крайбрежието на Мексиканския залив. Независимо от факта, че в такива чувствителни области като град Дофин Айлънд (Алабама), устието на река Мисисипи и Залива Апалачикола (Флорида) са построени укрепления, тяхната обща дължина не надвишава шейсет мили (срв. Общата брегова линия на Флорида е 2276 мили).

 

В много градове, включително и Корпус Кристи (Тексас), Хюстън, Ню Орлийнс, Гълфпорт, Мобайл, Пенсакола, агломерацията Тампа, Санкт Петербург- Сарасота- Брейдентон, Неапол и Кий Уест, спешно се подготвят за борба с нефтената  заплаха. В следващите няколко дни или дори часове ще се сключат тридесет и шест договори между общинските власти на града и кварталите, за съвместна защита.

 

Разработени са и  планове за евакуация на хората, страдащи от респираторни заболявания, на първо място – възрастните и пенсионерите на западния бряг на Флорида,  като това ще бъде направено преди властите да подпалят нефта на повърхността на водата в близост до брега. Угрозата надвисва и над градове, намиращи се в континенталната част на по-голямо разстояние от океана.

 

Скоро ще има сезонни урагани и всеки дъжд и буря може да  излива засмукан от повърхността на океана нефт, а по-късно – той да замърси езера и реки, намиращи се на значително разстояние от океана, което ще създаде още по-голяма заплаха от замърсяване на водните запаси и екосистеми.

 

Със съкращения от : The Cover-up: BP’s Crude Politics and the Looming Environmental Mega-Disaster

А В ТАЗИ ГАЛЕРИЯ може да видите ужасната картина на мега бедствието от птичи поглед…





Гласувай:
5



1. sparhawk - тъжно
08.06.2010 15:08
хората са чума, която унищожава планетата. :(
цитирай
2. анонимен - ТАка
08.06.2010 15:14
И къде видя застрашаване на ЖИВОТА НА ЗЕМЯТА?!?!?!! Не искам да споря, че това е огромна катастрофа за района, но да се твърди, че "застрашава живота на земята" само за да имаш повече кликове, играейки си със страха на хората - долно е.
цитирай
3. mikino - И къде видя застрашаване на ЖИВОТА ...
08.06.2010 16:38
анонимен написа:
И къде видя застрашаване на ЖИВОТА НА ЗЕМЯТА?!?!?!! Не искам да споря, че това е огромна катастрофа за района, но да се твърди, че "застрашава живота на земята" само за да имаш повече кликове, играейки си със страха на хората - долно е.

Абе малоумник, имаш ли идея колко видове ще измрат, как ще се промени хранителната верига в океана, а от там и на сушата???? Как може да праснеш толкова просташки коментар???? Имаш ли идея, че дори изпаренията от разлива са опасни и се носят оп въздуха? Имаш ли представа, какво ще се случи ако този петрол продължава да извира от там още седмици, че това което пише mominasylza е напълно възможно, просто трябва да си размърдаш мозъчето и да помислиш и като помислиш ще разбереш, че всичко на тази Земя е свързано и това бедствие ще се отрази много пагубно на животинския, растителния свят и океана!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
4. nkf - Голяма трагедия.
08.06.2010 21:13
Голяма трагедия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mominasylza
Категория: Други
Прочетен: 460789
Постинги: 122
Коментари: 356
Гласове: 821
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930