Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2011 07:07 - DBS Благодатния огън - поредната християнска ЛЪЖА!
Автор: dbs Категория: Политика   
Прочетен: 37279 Коментари: 31 Гласове:
9

Последна промяна: 24.04.2011 12:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Папа Григорий IX определя още в 1238г „Благодатния огън” като измама. Тази ПОРЕДНА ХРИСТИЯНСКА ЛЪЖА е създадена през 9 век, пазена от латинските кръстоносци и ежегодно повтаряна от гръцки, арменски и коптски „духовници” за извличане на полза от лековерните вярващи.

През 2005г в демонстрация на живо по гръцката телевизия, писателя и специалист по история на религиите Michael Kalopoulos  запалва „спонтанно”, за около 20 минути, три свещи от бял фосфор. Белия фосфор се самозапалва от контакт с въздуха. Затова ХРИСТИЯНСКИТЕ  МОШЕННИЦИ  използват органичен разтворител, който се изпарява от топлината и може да забави самовъзпламеняването до половин час или повече в зависимост от плътността на разтвора и разтворителя.

Тази химична реакция е известна от дълбока древност във Вавилон. За нея пише Страбон   (Strabon Geographica 16.1.15.1-24) Той уточнява, че белия фосфор от халдейские магьосници още от 5 век преди н.е. и от древните гърци.

Властите в Йерусалим - араби, турци и евреи, винаги са били наясно с измамата. След няколко пожара те въвеждат определени пиротехнически правила. От началото на 19 век, за по-безопасно „Благодатния огън” се пали от кандилото вътре в „Божи гроб”, а не от свещи. Бял фосфор се слага и в кандилата в църквата за подсигуряване. Това обяснява „светкавиците” в храма предшестващи и тяхното самозапалването.

И ТАКА: ХРИСТИЯНИТЕ МНОГО ЛЪЖАТ И МНОГО ОБИЧАТ ДА БЪДАТ ЛЪГАНИ.Те малко четат и мразят да мислят. Днес научих, че Премиера Бойко Борисов е изпратил правителствения самолет и специална делегация да донесе „Благодатния огън” в България. Не предполагах, че РЕЛИГИОЗНАТА ПРОСТОТИЯ ще превземе и светската българска държава. Като отчитам и неговото интелектуално ниво мога да заключа, че КРЕТЕНИЗМЪТ ОКОНЧАТЕЛНО ПОБЕДИ В БЪЛГАРИЯ!

Весели празници добри хора! Пазете се от измамници!
 

P.S.

Ето какво пише руския архимандрит Порфий Успенски(1804-1885), който твърди ,че Йерусалимския духовен клир знае за измамата на "Благодатния огън". Той е изпратен като официален църковен представител на изледователска мисия в Свещенните земи. Порфий пише, че Ибрахим паша, управителя на  Египет е  поискал сам да провери автентичността на чудото, и е настоял пред патриарха да бъде допуснат вътре в храма по време на ритуалите. Ако всичко е  истина, той обещал да дари голяма сума пари, но ако става въпрос за измама, обещал да конфискува всичките  пари, дадени от поклонници и да изложи духовенството във всички европейски вестници.

 Митрополит Михаил от Петра, митрополит Даниил от Назарет, и епископ Дионисий от  Филаделфия се срещнали да обсъдят предложението. Михаил сам  признава, че той  запалва огън от кандило, което е скрито зад мраморна икона на Възкресение Христово зад погребалното ложе. И така те ПРАВОСЛАВНИ МОШЕННИЦИ решиха да молят Ибрахим паща да не се намесва в религиозните дела и да не се излагат тайните на християнски ритуали, тъй като руския император Николай би бил много нещастен, ако това се случи. Ибрахим паша решил да не повдига въпроса. Но от този момент на духовенството на Божи гроб престанало да вярва в чудотворното слизане на „Благодатния огън”

СПЕСТИХ СИ ТОВА УТОЧНЕНИЕ, ЗА ДА ВИДЯ В КОМЕНТАРИИТЕ, КОЛКО Е ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯТА НА ВЯРВАЩИТЕ ХРИСТИЯНИ!





Гласувай:
10



1. анонимен - Добре си го обяснил на Катана. Нека ...
24.04.2011 10:29
Добре си го обяснил на Катана. Нека знае човека, нека се учи!
цитирай
2. antivlaks - Едно ще ти кажа
24.04.2011 10:34
Върви ! Виж ! И тогава отречи !
Отидох ! Видях ! И ПОВЯРВАХ !
цитирай
3. dbs - До antivlaks
24.04.2011 10:39
Имам уважение към всички, но имам уважение и към Истината. По принцип простотията не ходи по животните,а по хората, но пък чак толкова....
цитирай
4. antivlaks - От уважение към Истината би тряб...
24.04.2011 10:54
От уважение към Истината би трябвало да отидеш и да Я видиш !
А що се отнася до простотията .......виждам !!!
цитирай
5. dbs - МНОГО СИ ПРОСТ antivlaks!
24.04.2011 12:12
Заради теб дописах историята! Гади ми се от такива като теб!
цитирай
6. tit - Защото "слиза" в православен храм!:))
24.04.2011 18:47
"Папа Григорий IX определя още в 1238г „Благодатния огън” като измама."
Това е религиозна война!:) Ибрахим паша се е усетил!
Виж - почитането на ритуалите само по себе си не е лошо нещо. Лошо е, когато спазваш ритуалите, без да приемаш Бога в сърцето си!
Дали, ако няма Бог и всичко е позволено бихме били хора?
Как да бъдем човеци е въпросът; и как да убедим нечовеците, че е нужо да бъдат хора?
Съгласна съм, че заплахите от наказание и чудото не са начина, но се питам - кой е тогава?
Къде е границата, която превръща човека в канибал?
цитирай
7. dbs - До tit
24.04.2011 18:59
Не искам да бъда определян като атеист. Аз съм физик. Всички физици вярват в Бог. Моля прочетете DBS-Геометрия на Бога и DBS-Аритетметика на Сътворението и ще ме разберете,
цитирай
8. stoian11 - Светският дух Дяволът упра...
24.04.2011 19:22
Светският дух

Дяволът управлява суетата

- Отче, защо наричат дявола “светоуправник”? Наистина ли управлява света?

- Само това оставаше, дяволът да управлява света! Когато Христос казал за дявола “князът на тоя свят” (Иоан. 16:11), не е имал предвид, че дяволът е господар на света, а че господарува над суетата и заблудата. Тежку ни, ако Бог бе оставил дявола за господар на света! Обаче хората, които са отдали сърцата си на суетното и светското, живеят под властта на “светоуправниците на тъмнината от тоя век” (Еф. 6:12). Тоест, дяволът управлява суетата и хората, които са завладени от суетата, от “света”. Какво ще рече “космос”? [21] Нали ще рече - украшение, суетна украса? И тъй, който е завладян от суетата, той е във владение на дявола. Ако сърцето е поробено от суетния свят, тогава и душата остава недоразвита и умът помрачен. Тогава, макар и да прилича някой на човек, всъщност е духовен изрод.

Помисълът ми казва, че по-голям враг на душата ни дори от дявола е светският дух, защото в началото ни подвежда сладко, а накрая ни вгорчава во веки. Докато, ако можехме да видим самия дявол, щеше да ни обземе страх, и щяхме да се принудим да прибегнем към Бога и да си осигурим рая. В наше време много “свят”, т.е. светски дух, навлезе в света и този “свят” ще го унищожи. Хората приеха вътре в себе си “света” и изгониха от себе си Христа.

- Отче, защо не разбираме колко ни вреди светският дух и се увличаме от него?

- Защото светският дух навлиза в нас малко по малко, както таралежът влязъл в леговището на заека. В началото таралежът помолил заека да свре малко главата си в неговата дупка, за да не го вали. След това вкарал единия крак, после другия и накрая влязъл целият, и с бодлите си изкарал заека изцяло отвън. Така и светското мислене ни подмамва с малки отстъпления и лека-полека ни завладява. Злото напредва постепенно. Ако идваше изведнъж, нямаше да се подлъжем. Ако искаш да попариш една жаба, трябва малко по малко да я заливаш с гореща вода. Ако я залееш с цялата вода наведнъж, скача и бяга да се спаси. Докато ако я полееш с малко гореща вода, в началото малко ще се стресне и ще я отърси от гърба си, но после ще свикне. Ако я залееш с още малко, пак леко ще я отърси и лека-полека ще бъде попарена, без да го разбере. “Муре, жабо, като те заляха веднъж с гореща вода, ставай и се махай!” Не си тръгва. Надува се - надува се и след това бива попарена. Така прави и дяволът: попарва ни малко по малко, а накрая, без да го разберем, сме вече попарени!
цитирай
9. stoian11 - Хората изгубиха търпението си ...
24.04.2011 19:23
Хората изгубиха търпението си

- Отче, защо днес нямаме търпение?

- Днешното положение е трудно за хората. Някога животът беше спокоен и хората бяха спокойни и имаха голяма из-дръжливост в търпението. Днес цялата тази забързаност, която навлезе в света, направи хората нетърпеливи. Преди човек знаеше, че ще яде домати в края на юни и не го беше грижа. Чакаше до август, за да яде дини. Знаеше - тогава и тогава ще яде смокини, еди-кога си пъпеши. Днес какво става? Ще отиде по-рано да донесе домати от Египет; не иска да яде портокали, в които има същите витамини. “Бре, чедо, имай търпение, хапни нещо друго сега”. Ама не, ще отиде на всяка цена да донесе домати от Египет. Щом видяха това, започнаха и в Крит да правят парници, за да предложат домати по-рано. И накрая навсякъде направиха парници, за да ядат домати и през зимата. Изтрепват се да правят парници с всичките му приспособления, за да имат от всичко през всичките сезони и да не чакат!

До тук добре! Но се продължи и по-нататък. Вечерта доматите са зелени, а на сутринта вече ги късат червени и надути! Развиках се на един министър: “За парниците както и да е, казвам му, но защо вкарват хормони, за да зреят за една нощ плодовете, доматите и т.н., и хората, които са малко по-чувствителни към хормонална намеса, горките, страдат от това?” Развалиха също и животните. Какво телета, какво пилета! Тия, които са на четиридесет дни, поради хормоните изглеждат, като че са на шест месеца. Човекът яде, но каква полза ще получи от тази храна? Хранят кравите постоянно с хормони, за да дават повече мляко, а накрая производителите не могат да го продадат. А след това стачкуват и изливат млякото по улиците, защото цената пада, а хората пият мляко с хормони. А ако ги оставят както Бог ги е създал, всичко щеше да върви нормално и хората щяха да пият чисто мляко. А сега с инжекциите всичко става безвкусно. Безвкусни продукти, безвкусни хора, всичко безвкусно! И животът сега им е безвкусен. Питаш млади хора: “Какво ти е по душа?” “Нищо”, отговарят. Коскоджами ти юнаци! “Какво ти е приятно да правиш?” “Нищо”. Докъде стига човекът! Мисли си, че ще поправи Бога с това, което върши! Правят нощта ден, за да снасят кокошките. И какви яйца снасят? Ако Бог беше сътворил луната да свети като слънце, хората щяха да полудеят. Но Бог е направил нощта, за да могат хората да си почиват. А те докъде стигнаха!

Хората изгубиха покой. Парниците, инжектирането на плодове и зеленчуци и т.н. доведоха също до нетърпеливост. Преди знаеха, че до еди-кое си място пеш ще стигнат след толкова часа. Ако някой има по-здрави крака ще стигне малко по-рано. След това изнамериха каруцата. После автомобила, самолетите и т.н. Постоянно полагат усилия да намерят още по-бързи превозни средства. Направиха самолети [64] , с които можеш да отидеш от Франция до Америка за три часа. Но когато човек сменя с такава скорост един климат с друг, от самата тази внезапна промяна ще се обърка. Бързане, бързане... След някое време човекът ще влиза в снаряд, ще натискат спусъка, снарядът ще се изстрелва, а от другия край ще излиза един луд! Къде ще върви? Дотам ще я докарат. Лудница!
цитирай
10. stoian11 - Телевизията нанесе голяма вреда на ...
24.04.2011 19:24
Телевизията нанесе голяма вреда на хората

- Отче, сега съществува такава телевизионна комуникация, че човек начаса може да види събития, които се случват на другия край на земята

- Хората само себе си не могат да видят, иначе виждат целия свят. Не Бог унищожава хората, но днес те от собствения си ум се самоунищожават.

- Отче, голяма вреда нанася телевизията.

- Голяма вреда! Дойде един и ми казваше: “Телевизията, отче, е добро нещо”. “И яйцата са хубави, казвам му, обаче ако ги разбъркаш заедно с курешки, за нищо не стават”. Така се получава и с телевизията и радиото. Днес, ако включиш радиото, за да чуеш някоя новина, трябва първо да изтърпиш да чуеш и някоя песен, защото, когато свърши песента, тогава ще кажат и някоя новина. Едно време не беше така. Знаеш в колко часа ще кажат новините по радиото, включваш и слушаш. Сега си принуден да чуеш и песента, защото, ако спреш радиото, ще изпуснеш и новината.

Телевизията нанесе голяма вреда на хората. Особено разрушително действа върху децата. Дойде едно седемгодишно дете с баща си в колибата. Гледах как с устата му говореше демонът на телевизията - така както демонът говори с устата на бесноватите. Беше все едно някое бебе да се роди със зъби в устата. Днес често виждаш не физиологично развити деца, а чудовища. И забелязваш, че умът им не работи: каквото са чули, каквото са видели, това и повтарят. Някои така искат: хората да оглупеят чрез телевизията. Т.е., това, което чуват, това и да вярват, това и да правят.

- Отче, някои майки ни питат как да откъснат децата си от телевизора?

- Да дадат на децата си да разберат, че с телевизията те оглупяват и не могат да мислят. Да оставим, че си развалят и очите. Тази телевизия е дело на човека, но съществува и друга телевизия - духовната. С други думи, когато съблечем от себе си ветхия човек, очите на душата се очистват и тогава човек и без съоръжения вижда по-далече. Казали ли са на децата си за този вид телевизия? Нека разберат за тази духовна телевизия, защото с тия телевизори ще обезумеят. Първозданните човеци са имали дара на прозорливостта. Но с падението те го изгубват. Когато децата опазват благодатта, дадена им при светото Кръщение, ще имат и дара на прозорливостта, т.е. духовната телевизия. Необходимо е внимание, духовна работа. Днес майките губят себе си с празни работи, а след това: “Какво да правя, отче? Загубих детето си!”
цитирай
11. анонимен - Тит, на мен не ми е нужен Бог, за да ...
24.04.2011 19:55
Тит, на мен не ми е нужен Бог, за да бъда човек. Имам възпитание и съвест. Смяташ ли, че всички тия политици които изпращат хиляди на смърт и не излизат от църквите, Бог ще ги възпре. Аз не вярвам.
цитирай
12. dbs - До kushel
24.04.2011 20:03
Има един важен проблем. Живот се създава само от живот. Чети DBS-Аритметика на Сътворението. Живот е имало и преди създаването на нашата вселена! Как е възможно това? Чети DBS-Геометрия на Бога! Ако е вярно това, за което си мисля, то ние живеем в тялото на Бог. Бог е десет мерна точка, но точка, която е твърде ОСОБЕНА!
цитирай
13. antivlaks - Дописал си историята ???
24.04.2011 20:19
ПРЕРАЗКАЗАЛ си нещо което си прочел !
А аз отидох и се УВЕРИХ (познанията ми по химия и физика са на ниво ВМЕИ)!
Мисля ,че разликата е очебийна !
Що се отнася до това ,колко съм умен или прост ,са го преценили други !
И е възможно да са същите които са атестирали и тебе !!!
Не ме е гнус от такива като тебе ! Просто ги съжалявам за самоуверенноста им !
цитирай
14. dbs - До antivlaks
24.04.2011 20:29
Knowledge is of two kinds. We know a subject ourselves,
or we know where we can find information upon it.
Имал си достатъчно време да провериш фактите, преди да споделиш мнение. Очевидно познанията ти не са достатъчни. Между другото, физиката ми е университетско ниво.
цитирай
15. dbs - Отново до antivlaks!
24.04.2011 20:46
Между другото ти можеш, като свидетел и химик да помогнеш с коментар за изясняване на тази шашма. Вярно ли е, че температурата на пламъка е по ниска от обичайната? И изобщо от какво се правят църковните свещи у нас и в Ерусалим? До колкото ми е известно вече восък не се добавя, защото е скъп. Какво остава парафин и церазин? Имаш ли запазена свещ от храма? Направи изследване и сподели. За това предварително БЛАГОДАРЯ!
цитирай
16. antivlaks - Knowledge is of two kinds !
24.04.2011 21:13
Точно за това търсим изворът !
Ако си го намерил и имаш отговори на всички въпроси ....... тогава заслужаваш .......Нобел !!!
Аз си признавам :
Знам ,че (вече) нищо не знам !
"Между другото, физиката ми е университетско ниво."
Тогава би трябвало да знаеш ,че твърде много неща "не се побират" в нея !
Лека вечер и се помъчи да погледнеш ,и от "другата страна"!
цитирай
17. dbs - До antivlaks
24.04.2011 21:33
Нищо не съм намерил за съжаление. Петдесет години търся Истината и тя е все така далече, както и тогава, когато започнах да я търся. Прилича на преследване на мираж. Не намерих дори дефиниция за Истина!?!? Как да търся нещо, което дори не знам как изглежда? Отчаян съм. Изглежда, че и аз съм на същото ниво. Извинявай, публично за някои лоши думи. Беше заради публицистиката. Нищо лично! Весели празници
цитирай
18. stoian11 - Из „Мисли“ – Блез Паскал (1657 – ...
25.04.2011 00:01

Из „Мисли“ – Блез Паскал (1657 – 1662)
14.08.2008

„Християнската религия запознава хората едновременно с тези две истини: че има Бог, когото са способни да познаят, и че в тяхната природа е заложена греховност, която ги прави недостойни за него. Еднакво важно за тях е да знаят и едната, и другата истина. И еднакво опасно е за човека както да познава Бог, без да съзнава нищожеството си, така и да съзнава нищожеството си, без да знае за изкупителя, който може да го избави от него. Знанието само на една от тези истини поражда било гордостта на философите, познали Бог, но не и нищожеството си, или отчаянието на атеистите, които съзнават нищожеството си, но не познават изкупителя“

Блез Паскал (1657 – 1662). Мисли. Изд. „Наука и изкуство“, София, 1978 г.

цитирай
19. stoian11 - Из „Вечният човек“ – Джилбърт ...
25.04.2011 00:02

Из „Вечният човек“ – Джилбърт Кийт Честертън (1874 – 1936)
14.08.2008

„Но разумът не е рухнал. Това е единственият разум, който остава здрав след рухването на света. Ако е било грешка, едва ли би изтраяла и ден. Ако е било някакъв екстаз, не би продължил и час. А този продължава близо две хиляди години и в него света е много по-здрав в инстинктите си, много по-весел и бодър пред лицето на съдбата и смъртта, отколкото светът навън. Защото от невероятния Христос се роди душата на християнството, и неговата душа бе здравомислието. Макар и да не се осмеляваме да го гледаме в лицето, можем да гледаме плодовете Му и по плодовете Му трябва да го познаваме.“

Джилбърт Кийт Честъртън (1874 – 1936). Вечният човек. Изд. „Омофор“, София, 2005 г., стр. 365
цитирай
20. stoian11 - Из „Вечният човек“ – Джилбърт ...
25.04.2011 00:03

Из „Вечният човек“ – Джилбърт Кийт Честъртън
14.08.2008

„Свободно предположих, че човекът, който заявява, че е Бог, е от същия вид безумци като човека, който твърди, че е от стъкло“

Джилбърт Кий Честъртън (1874 – 1936). Вечният човек. Изд. „Омофор“, София, 2005 г., стр. 364

цитирай
21. stoian11 - Най-често задаваният въпрос...
25.04.2011 00:04

Най-често задаваният въпрос
14.07.2008

„Що е истина?“ е въпрос, зададен от Пилат Понтийски на Иисус Христос малко преди Пилат да издаде смъртната присъда над Иисус. Въпрос отправен от един римски прокуратор към един еврейски равин. Въпрос, който вече двадесет века задават както философите, така и обикновените хора. Въпрос получавал хиляди отговори, но и често оставал без никакви.

Ако все пак някъде из дебрите на съзнанието ви има някаква искрица съмнение, че може би на света има само една истина, то този блог е за вас, защото той върви срещу течението и съвременното мислене, което ни говори за много „истини“ и то най-различни, и за „моята“ и „твоята“ истина. Преди шестнадесет години аз си задавах този въпрос, а света ме връхлетя с множество от „истини“, всяка претендираща за своята валидност. Все пак дълбоко там някъде в себе си се усъмних … А може би все пак истината е само една? И ако е така, то може би си заслужава да бъде открита?

цитирай
22. stoian11 - Из „Диалози“ – Платон, Апология ...
25.04.2011 00:05

Из „Диалози“ – Платон, Апология на Сократ
14.08.2008

„Аз ще ви благодаря сърдечно, мъже атинияни, и ви обичам, но ще слушам повече бога, отколкото вас и докато дишам и ми е възможно, няма да престана да се занимавам с философия, да ви подканям и да разяснявам на всеки, когото от вас срещна, като му кажа, както ми е обичаят:

- Чудесни човече, като атиниянин, от град най-голям и най-прочут по знание и сила, не се ли срамуваш да полагаш грижи само за богатство, да спечелиш възможно най-много, за слава и чест, а за разум, истина и за душата си, да стане възможно най-добра, ти не полагаш грижи и не мислиш!

И ако някой от вас оспори, и каже, че се грижи, няма да го оставя веднага и си ида, но ще го питам , изследвам и разкрия и ако ми се стори, че не притежава добродетел, а само така твърди, ще го укоря, че най-ценни неща цени извънредно малко, а по-незначителни неща – повече. Това ще правя и с млад и със стар, когото срещна, и с чужденец и със съгражданин, и то повече със съгражданите си, толкова повече, че сте ми по-близки по род. Понеже така заповядва богът, добре знайте. И лично аз смятам, че не ви се е случило по-голямо добро от моята служба на бога.“

Платон. Диалози. изд. „Наука и изкуство“, София, 1979 г., стр. 51 – 52
цитирай
23. stoian11 - Публикувано в Pravoslavie. bg ...
25.04.2011 00:07
Публикувано в Pravoslavie.bg

Не ви ли се е случвало да водите спор за вярата? Случвало ви се е. И на мен. Много пъти. Мразя тези спорове. Мразя ги, защото не става като в максимата: „В спора се ражда истината”. Поне при мен. Никога. Така и не успявам да акуширам тази истина, която уж се раждала в спора.

Като се замисли човек, тя истината няма и как да се роди. Просто защото вече се е родила. Още преди 2 000 години. И стана плът и живя между нас, Иоан. 1:14. Само че, много хора не искат да приемат, че истината е персонифицирана. Преведено на прост език, че истината не е „нещо”, а е „Някой”. И затова точният въпрос не е: „Що е истина?” А „Кой е Истина?” Ето защо, когато говорим за Истината, мнозина като Пилат я търсят, но не я намират, защото не задават въпроса, както трябва. И затова не могат да получат отговора. И затова трудно се спори с тях.

Веднъж пътувахме на стоп от София и ни качи една бяла лада. Шофоьорът в началото беше благоразположен. „Вие сте християни? Браво!” И след кратка пауза изтърси: „ Аз пък аз съм невярващ! Дори съм велик еретик!”. (Еретик бил!) ...

И изведнъж най-неочаквано взе, че „превключи на трета” и като ни подхвана… Защо трябвало да се вярва в Бог, можело да се вярва в Него, само колкото да Го набедим за злото в света и Той се признае виновен за всичко. Иначе – не. Обаче той можел да докаже, че няма Бог. Или, че ако има – не си разбира от работата. И откъде-накъде трябвало да се бои от Него, какъв бил тоя Бог, че хората да Му се кланят и да Му треперят от страх. После се върна 8 000 години назад във времето, чак до Адам, Ева и змията, изброди с лекота 5-6 хилядолетия до Христа и накрая като пришълец от космоса пак се стовари в 21 век. Зададе толкова много въпроси, че трябваше да стигнем едва ли не до Шри Ланка, за да отговорим на всичките. И докато развивахме един, той изстрелваше други десет, без да чуе отговорите. Същински гейзер!

Когато стигнахме до неговата крайна дестинация, а за нас – междинна, Стара Загора, бяхме вече като пребити боксьори. Изсипахме се от колата като чувал с картофи и решихме, че животът е безсмислен. Докато се отдалечавахме унило нагоре по хълма, за да се подкрепим със сандвичи и кафе, шофьорът на ладата се опита да тръгне. Колата обаче отказа да запали. Проба, едно-две, проба. Не стана. Ние заинтригувани се спряхме да погледаме. Последваха нови безславни опити. Ладата обаче продължаваше да се излага. „Великият еретик” изскочи от колата, вдигна капака и се замисли. Беше мъчително да го гледа човек в това състояние, затова го оставихме и продължихме нагоре. След половин час той все още стоеше там и беше все така замислен. Накрая, когато дойде време да продължим към дома, ладата вече я нямаше. А ние застанахме на пътя с плахата надежда да не попаднем на друг „еретик”, защото нямахме повече сили…

...Затова ги мразя тези спорове. И мразя да ме въвличат в тях. Защото никога не се стига до истината. Никога в спора не се стига до Истината. До някаква истина - може би. До половината истина – може би. До човешката истина – може би. Но не и до Истината в нейната пълнота. Защото до Нея не се стига със спор.

Затова, ако се хванеш да спориш така, само ще изхабиш време и нерви, докато накрая разбереш, че този срещу теб всъщност изобщо не Я търси. Дори не иска да Я чуе. Защото току-виж Я намери. Или пък Тя - него. Съвсем като Пилат, който също високомерно попитал: „Що е истина?”, без всъщност да види, че Тя стои пред него.

цитирай
24. анонимен - mitko
26.07.2011 02:34
Достоевски наемал домовете си в Санкт Петербург близо до църкви - места за молитви. Благодатният огън е събирал хиляди поклонници векове наред и молитвите им са се чували от Бога. Но как ще обясним разцепената колона в двора на храма, когато арменските духовници не са пускали православните в църквата веднъж на Великден? Ако това е резултат на взрив, предизвикан от хора, патриарха трябва да е бил оборудван като терорист... Не чудото като фокус, а вярата прави чудото. В църквата всичко е свято, дори водата, която отнесем у дома да не бъде осветена от свещеник, а да бъде налята от крана в сервизното помещение...
цитирай
25. анонимен - Фильмы
23.08.2011 09:16
Привет всем многие интересуются, где можно бесплатно и без регистрации скачать свежие фильмы, новинки кино, заходите на <a href=http://qi-qi.ru> Фильмы</a> здесь всегда куча новых фильмов, ежедневные обновления
цитирай
26. atil - Добре де, ако допуснем, че благо...
28.08.2011 12:50
Добре де, ако допуснем ,че благодатния огън се пали с фосфор а светената вода не е светена,ами през 1925 г.явлението на Кръстовден в тези земи как да си го обясним? То не се е случило да речем през римско или библейско време а съвсем наскоро.Очеведци са го рисували и фотографирали.Става въпрос за явяването на светия кръст в небето над Йерусалим през 1925г. него с какъв фосфор го запалиха и как ли е станала тази християнска измама?Аджеба?!
цитирай
27. анонимен - Да, ама
14.12.2011 08:49
Добре де. Гледам Астор. Отреза си главата човека и тая ми ти глава като взе да говори... Отрязана и говори! Ей БОГУ, верно ще да си е отрязал главата и не е умрял от което, защото не знам как се прави, а го виждам с очите си. Манете тва, ама и още колко много народ го вижда. Значи ще да е вярно, не може и другите да грешат, а. Айде на християнството... И там едни обясняват къде е измамата, ама тъпа глава, не вдева. И Астор не го вдева... Абе нищо не вдева. Затова айде да си верваме, пък няма нужда да мислим.
цитирай
28. bogolubie - Бог да те благослови, безумни човече!!!
10.10.2012 15:22
Не е страшно безверието ти. Не си узрял за него и не си докоснат от Господ Но ти се съединяваш с враговете на християните и ги хулиш, угодно на тях. И това е простимо. Но това, дето хулиш Светия Дух, няма кой да ти го прости. Това е непростимият грях. Ще дойде ден и твоите колене ще омекнат и ще паднеш в молитва пред Бога, но дано Господ се смили над злобната ти душа!!!
цитирай
29. komunisticheski - така е
05.05.2013 01:29
от край време се чудят как да мамят народа
цитирай
30. begetron426 - Bъв физиката се...
05.05.2013 14:07
Във физиката се побират само нещата, които са доказани, и се върви към недоказаните, което е нормално вървене. Така е с цялото познание, защото то е безкрайно и затова Сократ е казал: "Аз знам, че нищо незнам", осъзнавайки тази безкрайност на познанието. Вървейки към безкрайното /абсолютното/ познание, ние ще натрупаме огромни знания, с които ще обясним същността на съществуването, развитието и управлението на света, но спрямо безкрайността ще тъпчем на място. Въпреки това парадоксалността на безкрайността забранява съществуванета на Бог, защото е забрана за съвършенството. Няма Абсолютно съвършенство, защото, ако е абсолюто е в процес на безкрайно развитие, а би трябвало да бъде завършена крайна система, изчерпала всички процеси, която да съдържа всичко. Щом е крайна и завършена система, съвършенството не може да съдържа абсолютното /безкрайното/, ако го съдържа му предстои безкраен процес на развитие и то не е съвършено. Също така като крайно, съвършеството е невъзможно, защото крайното не може да съдържа всичко. Изводът, е че Абсолютно съвършенство е невъзможно, което отрича съществуването на Бог. Светът в който живеем е относителен, което означава, че обективността на структурите и формите е крайна, конкретна и огрничена реалност, която се развива, което предполага, че закономерните истини за тази реалност са относителни и абсолютна истина няма. Това означава, че истината може да бъде само относителна, което означава, че за едно и също нещо може да бъде само една, която се доказва, а лъжите за него могат да бъдат много и без дказателство, което е поприще на религията. Затова религиозната догма е без доказателство, защото е лъжа, която заблуждава невежите вярващи да я приемат със сляпа вяра, поради което лесното се приема на доверие. Понеже заблудата трябва да се подържа на ниво и като чудо, затова свещения огън е оцеляла толкова дълго. Също е случаят и с плащеницата, която се оказа фалшива и вярващите пак и се покланят и целуват поради невежество. Поздрав!!!
цитирай
31. homeo - НАЙ-ОГРОМНАТА ПОДМЯНА е подмяната ...
11.04.2015 23:05
НАЙ-ОГРОМНАТА ПОДМЯНА е подмяната на ВЯРАТА в реално съществуващия ФИЗИЧЕН по своята природа БОГ с едни най- обикновени и напълно БЕЗСМИСЛЕНИ РИТУАЛИ.
Кой е по- вярващ - този, който не излиза от църквата и спазва всички нейни ритуали или този, който изобщо не влиза в църква, не спазва никакви ритуали, НО ЖИВЕЕ ПО ЗАКОНИТЕ НА ЛЮБОВТА, КОЕТО Е БОГ в самата си същност...
И кой от тези двамата ще получи безмъртно тяло /променено/ но с оставащо за вечни времена себесъзнание???...
Не може да искаш да получиш всички благини за себе си /осигурени от добрия Бог/, но да не живееш по Божиите закони.
От друга страна - смъртта от гледна точка на Бог/ а не на индивида/ изобщо не е нещо окончателно, а всеки един човек, независимо от причината за смъртта си, получава шанс за безсмърна душа в замисимост от това как е живял, а не как е умрял...
И накрая - нищо не е окончателно, нито пък - сигурно...
Но ако се опрем на твърдението, че "Енергията не се губи, а само преминава от един вид в друг", би трябвало и човешката душа като вид енергия само да се променя по някакъв начин след физическата ни смърт. Още се сещам и за това, че Ванга /както и много медиуми, разкиващи убийства и работещи с полицията в САЩ/
правят връзка с душата на вече починалия човек и разговарят с него, значи има нещо, което не изчезва и след смъртта.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dbs
Категория: Лични дневници
Прочетен: 620682
Постинги: 116
Коментари: 310
Гласове: 361
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930