Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2010 02:53 - такааа...а днеска е на дневен ред следното ** С-300 обкръжиха Грузия**
Автор: mominasylza Категория: Новини   
Прочетен: 1106 Коментари: 2 Гласове:
2



Това са само новини. А аз съм само вестоносец.


С-300 обкръжиха Грузия 15.08.2010, 18:39
Георги Коларов

 

биография

Георги Коларов

image

Георги Коларов е д-р по политология, експерт по проблемите на тероризма, латиноамериканист.
Завършил е "Социология на политиката "в СУ "Св. Климент Охридски", където е преподавал курсовете "Латинска Америка в международните отношения” и "Политически идеологии и течения в Латинска Америка".
Защитава дисертация по политология. Преподавал е политология във Варненския свободен университет.
Докторант е в Руския университет за дружба между народите "Патрис Лумумба”.
В Москва преподава "История на ляворадикалните движения в Европа и Латинска Америка".
В периода 1995-1998 година е експерт в направление "Психологическа отбрана" на Аналитичния отдел във военното министерство.
По темата "Латиноамериканската левица" има две издадени книги – "Мистика и тероризъм – кървавата смес на Сендеро Луминосо" с приложение "Наръчник на терориста” и "Латиноамериканската левица в края на 20. век – между сандинизма и сендеризма".
В ръкопис е третата му книга - "Левият екстремизъм в Латинска Америка – социално-политически аспекти".

  var carousel_1282154511 = new SimpleCarousel("slideshow",{ navigation : { prev : "material_header_prev", next : "material_header_next"} }); carousel_1282154511.init();

През последните дни инициалите на най-съвременната и ефективна руска зенитна ракета станаха нарицателни по отношение на военно-политическата ситуация в Кавказ.

Най-напред изтече информация, че два дивизиона С-300 ще бъдат разположени в Азербайджан. И тъй като, реално погледнато, страната има два потенциални противника - от юг и от запад, реакцията и в Техеран, и в Ереван беше повече от остра. Появиха се сведения за съсредоточаване на ирански войски на азербайджанската граница, а вездесъщият Игор Мурадян изрази увереност, че арменски диверсанти трябва да унищожат ракетите още на руска територия.

Подобна реакция е разбираема, тъй като те със сигурност ще спасят от възмездие управляващата в Баку династия Алиеви, ако започне военна операция в Нагорни Карабах, или позволи територията на страната да се използва за удар срещу Иран.

Зенитните ракети С-300 лишават от съдържание и смисъл нападателните оръжия, с които разполагат иранците и арменците, тъй като ще престанат да играят ролята на сдържащ фактор.

След това обаче стана ясно, че руската военна база във втория по големина арменски град Гюмри (бивш Ленинакан) също ще получи още един дивизион С-300, който ще бъде прибавен към вече разположения там.

Имайки предвид предстоящата промяна в статуса на базата (нейният контингент от тук - нататък ще бъде задължен да защитава цялата арменска територия), двата дивизиона напълно ликвидират безспорното превъзходство, което имат азербайджанците над арменците в щурмовата авиация.

Без малко да си помислим, че в Кремъл са загрижени за двете бивши съветски републики и се прави възможното да спрат да се избиват!

Сега обаче същите ракети изведнъж се оказаха и в Абхазия, без видима военна необходимост за това. По непотвърдени сведения, от края на войната за Южна Осетия те са разположени и там. Тоест, излиза че малката, полуразпаднала се Грузия, с невероятната способност на нейните ръководители да дразнят руските си колеги, е толкова голяма заплаха за Руската федерация, за да бъде обкръжена с най-съвременните зенитни ракети!
И то след като от августовската война преди две години остана с десетина стари съветски бойни самолета и още толкова вертолета!

Разбира се, никой няма право да изключва факта, че тази страна е управлявана от психично болен президент, но за генералите му тази констатация едва ли се отнася. Те няма как да са изпаднали в амнезия и да са забравили как ги „гази руската мечка" през август 2008г. Така че от военна гледна точка разполагането на С-300 в двете нови, непризнати републики е напълно излишно, естествено ако за противник се възприема режимът в Тбилиси.

Тук трябва да се има предвид следното: тези ракети се управляват само от руски екипажи, подчиняващи се на заповедите единствено на своите истински командири, а не на тези, при които са командировани.

Следователно, ако знаят, че не трябва да допускат никакъв чужд самолет да премине през тяхната зона на отговорност, те ще го свалят, без да го питат откъде е.

В светлината на перспективите на евентуалната военна операция срещу Иран, С-ЗОО са в състояние напълно да провалят от въздуха една американо-израелска военна операция срещу Иран. А с това си разположение, те прикриват коридора за самолетите да бомбардират незащитените северни ирански територии (южните и източните са много добре укрепени).

Според ориентолога Владамир Чуков точно това е и тяхното предназначение. Москва не иска да допусне още един неин съсед и стратегически партньор (като Сърбия и Черна гора) да бъде унизен и поставен на колене.

Затова, въпреки видимо охладнелите руско - ирански отношения в последно време, руснаците няма да позволят геополитическите промени в региона да стават въпреки волята им. И ще защитят ефективно иранското небе.

Въпросът е от кого? Защото самолетите, които биха минали през Грузия и Азербайджан, за да бомбардират Иран (през Турция и Армения няма кой да ги пусне), могат да излетят единствено от България и Румъния, по точно от новите ВВС бази на САЩ - „Безмер" и „Михаил Когълничану".

Дали тогава в Техеран няма да решат да си отмъщават на София и Букурещ? Замислял ли се е някой управляващ в двете балкански столици? Поне засега не си личи.

image


Тагове:   обкръжиха,


Гласувай:
3



1. pachangel - Напълно логично и правдоподобно
22.08.2010 17:58
След като в Косово направиха най голямата американска база в Европа естествено е че у нас зад учебните бази се крият по голями планове.Не напразно на народа постоянно се демонстрира вмешателството на Уорлик и явните широко отразени визити на Панета /шефа на ЦРУ/ у нас.Психологическата обработка на народа ни цели в крайна сметка да бъде форморано едно безусловно подчиняващо се на САЩ общество с одобрявано от Вашингтон правителство.Това е явната очевадна част от действителноста в страната ни.Жалко за тези които вече са се фанатизирали на тема "Най голямата "демокрация" - САЩ,Великобритания,Израел."
цитирай
2. ok3223 - Нещата се подреждат
03.09.2010 07:20
Този път руснаците ще го върната тъпкано на "миролюбците" саксонски. Но тези няма да посмеят защото ще го отнесат яко. При тази постановка ще си останат само със заканите. Насраха се в Ирак, Бият ги в Афганистан ... Ако нападнат Иран ги очаква пълен разгром и те знаят това...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mominasylza
Категория: Други
Прочетен: 460759
Постинги: 122
Коментари: 356
Гласове: 821
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930